12 November 2010

From Perth with ♥

Assalamualaikum,


Alhamdulillah, selamat pergi ke Perth dan selamat pulang ke tanah airku terchenta. There are 5 of us which is my kio, my cousin Mila, Kak Kunur and her hubby. Serius vacation kat sana besh sangat2. Eventhough 6days pun was not enough. I would definitely come back for the next trip :p. The culture, people, weather are totally different with Malaysia. Hopefully I can see my country is better than them (in term of banyak benda!).

I can say that the most obvious things kat sana yang memang susah nak jumpa kat Malaysia ialah jalan kat sana tak sesak langsung. Had laju pulak average 70 - 100km/h. Waktu shopping complex pulak from Mon till Sat, jam5 petang dah tutup (except on Tue tutup jam 9malam and Sun memang tutup terus). Hari Ahad adalah hari untuk bersantai bersama family sebab bila lalu kat area beach nampak dorang lepak2 sambil minum wain, buat bbq, bawak anjing jalan2 and memang sempoi habislah. Rakyat kat sana nampak rileks, tenang dan semua nampak teratur. I have fall in love with Perth. Rasa macam nak kemas baju2 sekarang sebab nak pindah duduk sana. Tapi memandangkan hutang2 kat Malaysia ni masih banyak lagi so terpaksalah stay sini :p

A BIG thanks to my bestfriend, Nurul Faridah and family yang memberi layanan 1st class sepanjang kat sana. Thanks to Kak Anna and family sebab bawa kami jalan2 (especially bawak masuk casino :p). Thanks to Farah and family because dapat jugak jumpa even before this kenal kat Xanga je. Thanks, thanksss and thanksss a LOT!

Hope kita dapat jumpa lagi :)...

 Perth city..

 My bestfriend, Faridah..

 Kings Park..

 Caversham Wildlife Park

 With Kak Anna, at Belmont free market..

With Farah and her son,  at Abingdon Miniature Village..

Kalau nak tengok gambar selebihnya, kat FB "Cik La" ada segala2nya  :p. Before terlupa, here are the videos that makes me smiling and missing all of them in Perth..



No comments:

Post a Comment