11 December 2010

Stucked in Saturday!

Assalamualaikum,


Huh, I forgot today is PH! (11th Dec - Hari Keputeraan Sultan Selangor). Padahal dah remindkan diri sendiri yang bulan December ada 3 hari PH (7th - Awal Muharram, harini dan 25th - Krismas).

Bukan tak nak kerja on PH, tapi faham2 jelah bukan boleh claim OT pun. Even dapat cuti (known as BO - BookOff), not worth it jugak because "shortage of staffs" since Dec 2009! BO pun dah almost 50days! Tell me, what should I do if I am given 50days off? Tak pun kalaulah boleh claim OT, bayangkan 50days X RM120 = RM6000! Hisshh, mustahil HR nak bayar sebanyak tu kan. Even ada ura2 nak kena tukar department lain (which will be normal hour), tapi ntah bila sebab replacement pun tak ada. Sedih sebab title je "Engineer" tapi kerja sama macam "Technician". Bukan berniat nak underestimate technician, tapi senang cerita gaji dorang leeebih banyak dari aku. Macam mano tuh? Hmm, dah lah tu. Kalau cerita bab ni 7hari 7malam pun tak habis. Yelah, luahan hati nasib pekerja yang tak terbela ni kan, kuikui..

Stucked in Saturday? Normally kerja on weekend ni rilex. Siap marathon TV series, Youtube, Movie, update FB and macam2 lagi lah. But today unluckily big bos ada meeting pulak! So tak syiok lah sebab kena cover2 dan berlakon konon2 tengah busy bekerja. Bukan ada kerja sangat pun. Mati kutu nak habiskan 12jam ni...

Sabar jelah. Kalau apply PH awal2 boleh jugak attend engagement Fikri & Hiza. Hmmmm, melopong jelah kat ofis ni sampai jam7 petang :(

...........................................................

No comments:

Post a Comment