28 May 2011

Kerja di ofis yang menimbun!

Assalamualaikum wbt,

Today is Saturday! I decided to stay at home rather than go to shopping complex eventhough it's the end of month (musim orang dapat gaji). Furthermore, it's a mid year of school holiday. Adik dah tanya banyak kali, "Kak La, kita tak pergi mana-mana ke harini?"..

I feel depressed with all the tasks given to me. Kerja ofis makin hari makin banyak. Tak pernah langsung balik tepat-tepat jam6 petang! Always need to extend sampai malam! Big bos pulak plan nak buat night shift (3-11pm) which will be started on July! Tensionnnnn!

Now I'm responsible to manage 3 job task which is under different team.

1) 3G Performance
2) PS Core Performance
3) Service Quality Management for Voice and Data

Hebat sangat sampai buat 3kerja in one time kan? But it's soooo stressful! Sometimes sampai tak ada masa nak keluar lunch. Pernah satu hari tu, dari 9am sampai ofis, punya kusyuk buat kerja sampai sedar-sedar je dah 5.20pm baru nak ke toilet buang air! Serius memang hectic!

Last 2days I received another new task from my supervisor. She advised me to think and plan of some project! The project must have the objective and value to the company by end of year. Peningggg.. Kerja yang sedia ada pun masih lagging! But I already proposed to her what type of project that crossed in my mind and she needs time to discuss with Bos first. My planning is something related with analysis of drop call rate and call success rate kat Msia ni. Hope My project will reduce customer complaint and at the same time dapat improve quality of Maxis service.

Isnin ni meeting KPI pulak. Memang kerja banyak tapi risau Bos tak faham. Kalau asyik mengeluh tak baik sebab macam tak ikhlas bekerja pulak kan? Hope everything will be fine. Aku hanya mencari rezeki yang halal. Cuma minta jauh dari perasaan hasad dengki sesama officemate sebab benda tu memang ada di mana-mana kan? Semoga Allah sentiasa bersamaku dan sentiasa tabahkan hati aku dalam apa jua cabaran. Amin..

Eventhough busy kat office, aku sempat jugak layan Air Asia Big Sale! Hahaha.. It happened when I was attending PS Core training! When my collegue giving his speech, I was busy by clicking refresh button in my laptop! Yelah, website tu asyik masuk waiting room je kan. Heheeheh.. I never give up because it's my 2012 vacation. So dapatlah tiket ke Christchurch, New Zealand on 9-17 May 2012! The tix price is not that cheap compared from the day first during the sale event, tapi not bad because it's still affordable. Pejam mata jelah asalkan dapat jejak kaki ke sana. Ada duration setahun untuk kumpul duit, hehheh..

Waaarghhh, I feel sooo sleepy. Nak solat isyak dan tidur kejap. Need to wake up at 3am. Match Barca Vs MU! All the best. Hope David Villa sumbat 3goal! Heheheh..

Daaaaaaa~

Sent from my iPhone

No comments:

Post a Comment