18 October 2012

Alahai, induce jawabnya..

Assalamualaikum wbt,

Supposedly yesterday was my EDD. Majority my friends yang due on Oct dah selamat bersalin pun. I have met my gynae doctor on yesterday and been given with 2 options:

1) Induce on Thursday night (which is today)
2) Induce on next Monday (delay 6days from EDD, risk - baby berak)

Bukaan still tak ada. Masa nak decide tu memang blur habis. My mom was there and she also come out with no answer. But hubby looks excited to choose option #1 sebab baby boleh lahir hari Jumaat. Penghulu segala hari.. So we decided to choose option #1.

Memang cuak sebab induce disaat tak ada bukaan ni ambik masa lama. Penat pun penat. Takut dah tak ada energy nak push baby nanti. Tapi kalau nak tunggu risau pulak kan.

Berserah jelah pada Allah dan terpaksa menyerah diri kat hospital malam ni. Insyaallah pas isyak baru nak gerak.

Mohon doa kalian agar dipermudahkan. Amin3.

Daaaaa~

Sent from my iPhone

No comments:

Post a Comment