16 October 2012

Epidural? Yes or No?

Assalamualaikum wbt,

By referring above snapshot, there was a conversation between me and my dearest friend. She's doctor and currently posting kat O&G. Senang ada kawan doktor ni. Apa-apa senang nak discuss dan free consultation hour, haha.

Surprisingly she had personally recommend me to use an epidural injection. Katanya anak pertama confirm koyak rabak. Nak jahit pun tak perlu bius sebab memang tak rasa sakit from hip to bottom. Tapi rasanya semua orang nak bersalin confirm sakit kan?

It's still under consideration whether to take an epidural or not. Only 1day left before my EDD (which is tomorrow!). So kalau tak bersalin malam ni, alamatnya besok check-up kena decide any option yang ada with the doctor. Kalau tak silap, boleh request nak induce atau wait another 7days.

So kita tunggu dan lihaaaaaat!

Daaaaaa!

Sent from my iPhone

No comments:

Post a Comment