03 September 2014

18th week pregnant

Assalamualaikum wbt...,

Alhamdulillah, this week dah masuk 18th week of pregnancy. Baby should be okay, sebab last week scan no abnormalities found. Cuma sakit kepala masih belum hilang. Kadang-kadang berdenyut dan rasa hanyut. Last week MC 2hari. Serius rasa mcm nak hantuk kepala kat dinding. Dah cek bp dan amik darah, semua okay. Makan panadol jelah. Doktor suruh makan 2biji tapi aku makan 1biji. Pening berkurang tapi ada masa berdenyut especially bila tunduk bawah or naik/turun tangga. Siap berurut dan potong rambut.

Weekend baru ni aku balik Pekan, Pahang sebab ada wedding cousin. Waktu dah otw balik KL, lepas tol Karak jalan kan berkona-kona, aku muntah dalam kereta. First time muntah sepanjang pregnant kali ni. Maybe sebelum tu aku melantak nasi lauk patin masak tempoyak kat R&R Temerloh. Sedap sangat kononnya.. 

Sangat-sangat menguji ketahanan diri kali ni..

Semoga aku terus kuat..


Ehhh ehhh orang sebelah pulak slim.. During 18th week of pregnancy..

Otw balik Pekan, Pahang.. Sama macam mamanya, suka cekodok pisang..

Tak pasti apa motif dia suruh kita amik pic dia mcm ni.. Terasa segak sesangat kot..

Wedding mode ON.. Pakai dress waktu pregnant Sayf dulu.. 

Anak/cucu/cicit arwah Rubiah Binti Awang Kechik..

Mak bersama adik beradiknya..


Our stay at Ancasa Royale, Pekan. Seriously cantik & selesa!

Mandi tub jelah dulu.. Kesuntukan masa..

Last day sebelum check out baru sempat mandi swimming pool..


Macam biasa, naik sheikh bila mandi swimming pool.. Mengamuk tak nak balik.. Ambik gambar pun masam je..

Okaylah, tu je nak share..

Daaaaaa~



No comments:

Post a Comment