23 April 2015

Sayf at Zoo Taiping

Assalamulaikum wbt,

Last 2weeks hubby saje ambik cuti hari Jumaat. Tapi tak plan nak ke mana-mana. Cadangnya nak balik kampung Perak sebab saje nak melawat Mak Teh tapi mak & abah aku ada kenduri & kursus haji on weekend tu. Tak seronok pulak balik kampung without mak & abah. Punyalah search hotel-hotel murah untuk diterjah. Malangnya tak ada hotel yang murah, haha. PD punya rate dah standard KL daaa.. Almost Rm350 per night. Sampai hubby aku kata baik amik hotel kat area KLCC je. Punyalah nak bercuti sesangat..

Bila cerita dengan mak aku hotel mahal semua. Dia pun kata, jomlah kita balik kampung. Janji balik hari Ahad pagi-pagi sebab nak pergi kursus haji. Hubby aku pun teruslah ON. Mak kata tak payah korang membuang duit.

Hubby aku mmg suka nature. Orang bandarlah katakan. Sebab tu suka balik kampung. Nak berubah angin. Memang senang diajak walaupun kampung aku jauh-jauh.

Hubby dari awal plan nak bawa Sayf pergi Zoo. Since aku preggy lagi sebenarnya nak pergi. Tapi tak pergi-pergi. Al-maklumlah Msia ni musim sejuknya tak kunjung-kunjung tiba. Yang beshnya sebab Sayf dah kenal binatang! Tu yang nak kena bawak jugak. So sampailah kitaorang kat Zoo Taiping.

Tak tau kenapa suka benar Sayf dengan kerbau. Asyik dok sebut kerbau je. Mungkin pengaruh kuat dari cerita Pada Zaman Dahulu.

Baru beli topi tu. Mula-mula taknak pakai. Tapi bila kata nanti buaya marah. Terus pakai sampai kesudah.. 

Kitaorang naik train je hah.. Malas nak berjalan if bawak budak kecik ni..

With elephant..



With giraffe..

With ostrich..

With camel..

Pinjam stroller cousin pasal bonet penuh. Abi kena beli kereta besarlah jawapnya.. Hehe

Isi minyak dulu.. Seladang kat belakang tu..

Buayaaa.. Ooo.. Buaya.. (Tulah dialog Sayf)..

Jom balik.. Seri dok belakang dengN dengan makteh.. Sayf nak duk depan dengan mama pulak..

At last 2-2 dok depan dengan mama.. Kepenatan..

Tu jelah pic-pic yang sempat diambik. Sebab naik train kan so tak sempat nak snap semua. Pasni nak pergi lagi. Tunggu Seri dah besar sikit. Nak try night safari. Hehe..

Okaylah bai.

Daaaaa~


1 comment: