12 January 2016

Air AsiaX kembali ke New Zealand (KUL to AKL)

Assalamualaikum wbt,

Tahniah. Keputusan yang sangat bijak dari Air AsiaX!
Mengimbau kembali kenangan pada May 2012, sangat-sangat indah.
Tak tergambar dengan kata-kata.
Melainkan korang pergi ke sana dan merasai sendiri keindahan bumi New Zealand.

Terkejut juga bila terbaca announcement dari Air Asia di Facebook.
Kiranya bukan rumors lagi dah.
Memang sah KUL to AKL by Air AsiaX!

Petikan dari Malaysiakini:

AirAsia X, the long-haul, low-cost affiliate of the AirAsia Group, today launched a new route to Auckland, New Zealand via Gold Coast, Australia. 

AirAsia X is currently offering a promotion of all-in fares from RM499 for economy seats and RM1,499 for Premium Flatbed seats (both only applicable for one-way travel). Customers may book these promotional fares from Jan 13 to 24, 2016, for the travel period of March 22, 2016 to Feb 5, 2017.

Mesti korang nak tau harga tiket yang aku beli waktu 2012 dulu.
Memang murah dan takkan dapat semurah tu if compare with other airlines.
Tiket untuk 2orang dengan luggage (pergi-15kg, balik-20kg) and complete dengan meal hanya:

RM2194 bersamaan RM1097/per person!


Hopefully untuk harga tahun 2016, dapatlah semurah yang aku dapat sebelum ni.
Kalau diikutkan memang nak pergi lagi.
Nak pergi ramai-ramai barulah meriah.
Dulu tak berapa nak enjoy sebab berdua je pastu tengah mabuk pregnant Sayf, haha.
Tapi tak apa, this year kena fokus trip Perth dulu (Oct ni).
Niat nak bawak anak-anak pula merasa keindahan bumi Perth sebab aku dah pi masa 2010 dulu.
So next insyallah, ke New Zealand pula.
Yang penting, kena menabung dari sekarang.
Kerja pun makan gaji, so kena plan betul-betul.

Meh nak belanja belanja pic waktu di NZ dulu..







 

No comments:

Post a Comment